Kids// Kerstknutselen

Je kids op regenachtige herfstdagen bezighouden is niet altijd een pretje, want…de inspiratie is soms moeilijk te zoeken. Én kids hebben afwisseling nodig.

Mijn dochter heeft áltijd zin om te knutselen en bij Action en Zeeman hebben ze momenteel superleuke knutseldingen omtrent Kerst. Er is voor elk wat wils alsook voor elke leeftijd en ook niet onbelangrijk, zéér budget.

We brachten 2 kleine dingetjes mee. Als eerste iets van bij Zeeman. Een Kerstman om zelf in elkaar te knutselen. Naar gelang de leeftijd kunnen ze het mét of zonder voorbeeldje.

Alle spullen krijg je los in een plastiekje mee, het enige wat je nodig hebt is lijm. Pritt lukte niet, dus we gingen voor ‘lopende’ knutsellijm. Best wel je tafel beschermen ?. Dat mama hielp wou ze niet, al gaf ik enkele mini-richtlijnen. Het voorbeeldje lag uiteindelijk naast haar.

Het resultaat? Tadaaaaaaaaaaa!

Tweede knutseldingetje is iets waar ze precisiewerk, fijne motoriek en geduld mee kunnen oefenen.

De ene zal ’t al langer volhouden dan de ander. Wij splitsten op in 2 keer, omdat het voor 3-jarigen en bijna 4-jarigen toch wel enige concentratie vraagt.

https://www.kims.be/wp-content/uploads/2018/12/img_7032.mov

Als Minnie en Mickey Mouse lover vond de dochter dit geweldig. Het kunstwerkje kreeg een plaatsje in de living. De ander trouwens ook. Zo zijn we al ietwat in de Kerstsfeer. Er zijn ook nog andere varianten te verkrijgen.

Leuk om weten, beide knutseldingen kostten net geen euro.

Hoe hou jij je kind(eren) bezig op een regendag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *