Beauty// Huda Beauty Rose Gold versus Rose Gold Remastered palette

De palettes waar ik het vandaag over ga hebben zijn zeker niet nieuw meer maar nog steeds behoren ze tot mijn parels in m’n beauty-collectie. Ik heb het over Huda Beauty’s Rose Gold palette en haar Rose Gold Remastered palette. Voor wie niet weer wie Huda is; Huda Kattan, Irakees-Amerikaanse visagiste die werkt en leeft in Dubai. Ondertussen heeft ze haar eigen make-up imperium.

Ik heb nogal veel uit te leggen dus hopelijk zijn jullie klaar voor een laaaaaaange blogpost!

Voor wie het verhaal rond de omstreden palettes nog niet kent, een kleine toelichting; ‘Huda bracht haar eerste palette op de markt, claimde overal dat die limited Edition ging zijn dus iedereen sloeg aan het kopen, uiteindelijk bracht ze nog geen jaar later dat bijna zelfde palette uit, maar dan met een zogezegde ‘betere’ formule… Velen waren zo teleurgesteld in haar marketing strategie en het ging het wereldwijde web rond.’

Anyway, ik had sowieso al de eerste waar ik zo tevreden over was, dus die ‘remastered’ versie moest ik gewoon ook proberen.

Qua verpakking schelen ze veel. De ‘original’ kreeg een doorzichtige flap, de ‘remastered’ een echte verpakking met afbeeldingen op. Mijn voorkeur gaat uit naar ‘remastered’, als zou ik er misschien wel mijn eigen hoofd niet op gezet hebben had ik Huda gegeten, haha. Volgens mij is dit nogal wat zelfingenomen.

Wat de palettes nu juist zo speciaal maakt is hun ‘textured’ finish. Een formule die nat lijkt en waardoor je een metaalglans op de ogen krijgt. In het eerste palette kon je deze NIET met een penseel aanbrengen, wel met je vingers of een sponsapplicator.

Genoeg verteld, op naar de prachtige palettes! Van links naar rechts overlopen we het eerste palette en vertel ik wat er in het tweede palette mee gebeurde.

Op ’t eerste zicht lijken ze bijna exact hetzelfde, al werden er enkele kleine aanpassingen gedaan. Sommige kleuren bleven, sommigen werden vervangen en sommigen werden verplaatst. We starten met rij 1.

 • Dubai, een glanzend goudbruin, bleef.
 • Fling, een warme diepe roségouden kleur bleef
 • 24K, een prachtige goudkleur bleef maar werd verplaatst.
 • Rose Gold, rosegold zoals de naam zegt bleef.
 • Trust Fund, een donkere champagnekleur bleef maar werd verplaatst.
 • Angelic, een heel lichtroze met gouden glans ging eruit maar werd vervangen door Pink Diamond, deze is een tintje dieper.

Rij 2:

 • Blessed, een lichte goudbruine kleur bleef maar werd verplaatst.
 • Bossy, mat, een diepe baksteen kleur werd vervangen door Risqué, een diepe roze kleur.
 • Flamingo, mat, een flamingoroze kleur werd vervangen door Doll Face, een felle bubblegum kleur.
 • Shy, een rozige nude werd Demure en werd een tintje lichter.
 • Bae, een matte vanillekleur ging eruit en werd vervangen door Bubbly, een heel lichtroze glanzende kleur.
 • Moondust werd verplaatst en werd glanzend i.p.v. mat.

Rij 3:

Hier bleven alle tinten hetzelfde.

Tijd voor swatches! Zo krijgen jullie een beter beeld van hoe het er nu effectief uitziet. Swatches werden gemaakt met de vinger.

Over de pigmentatie valt niet te twisten, die is gewoon super. Maar er is een MAAR…de ‘textured’ oogschaduwen, dus die met het foiled effect, kregen inderdaad een betere formule ( ze zijn minder chunky) maar nog steeds zijn ze niet feilloos met een penseel aan te brengen.

Precies alsof je penseel geen product oppikt, met een penseel met stijvere haren die dichter op mekaar gepakt zitten én met fix + lukt het wel. Al is dat voor mij soms teveel rompslomp. Daarom gebruik ik het liefst m’n vinger of sponsapplicator.

Is het ‘Remastered’ palette het dan wel waard?

Voor mij wel, het palette is volgens mij nog iets fijner. Mede doordat de textured oogschaduwen niet meer zo ‘chunky’ of vlokkerig zijn. En die kleuren zijn gewoon ‘to die for’, zo mooi zijn ze!

Beide palettes zijn bij Sephora of online te verkrijgen en kosten rond de 65€, zeker niet goedkoop maar volgens mij hun prijs dubbel en dik waard.

Ondertussen bracht Huda een derde palette op de markt, het Nude palette, met volgens haar ‘nude’ tinten. Ook hier weer zien de shimmers er prachtig uit. En ik ben in blijde verwachting. Juij!

Heb jij ervaring met Huda’s palettes? Bevindingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *