Lifestyle// Een nieuw jaar, een nieuw voornemen.

Elk jaar opnieuw start ik het nieuwe jaar met enkele voornemens. Sporten, diëten, meer opruimen, enz…en ik moet toegeven: ik slaag er zelden in.

Ook deze keer start ik met goeie moed en maakte ik het mezelf iets makkelijker, uhum, dat heb ik mezelf toch in ’t hoofd geprint, haha.

Ik heb maar één goed voornemen dit jaar en dat is : meer sparen. Als in minder geld uitgeven aan pietluttigheden en aan dingen die ik niet nodig heb.

Een voorbeeld, als het mooie Brugge zou overstromen, wat hopelijk nooit het geval is, dan kan ik op z’n zachtst gezegd waarschijnlijk heel de stad bevoorraden aan beauty-spullen, make-up, kledij en schoenen, handtassen…

Regelmatig krijg ik dingen toegestuurd dus al die extra andere dingen heb ik eigenlijk echt niet nodig. En telkens ik ga winkelen troost ik mezelf met de gedachte: ‘het is voor mijn blog’, maar dan eindig ik met een deel producten die ik een paar keer test en niks verder mee doe…

In 2019 probeer ik dus enkel en alleen dingen aan te schaffen wanneer ze opgebruikt zijn, heb ik besloten om een heel aantal spullen weg te doen (weggeven aan vriendinnen/ of naar de Kringloop), probeer ik zo weinig mogelijk nieuwe dingen aan te schaffen en kies ik voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Gewoon eens naar Action, Zeeman, Kruidvat of Wibra gaan omdat dat gezellig is, om dan uiteindelijk te moeten beseffen dat telkens tussen de 30€ en 50€ spendeerde aan dingen die ik eigenlijk niet nodig heb…probeer ik achterwege te laten.

Het geld die ik hier mee uitspaar zet ik op de bank en kunnen we deels voor andere dingen gebruiken; ons interieur oppimpen, of gebruiken voor op reis.

De 12 (bij wijze van spreken) handtassen die ik heb, moeten plaats maken voor 2 kwalitatieve lederen versies. Een fris kleurtje voor de lente/zomer en een donkere tint voor de herfst/winter. Enz, enz, enz…

En zo wil ik dus eigenlijk gaan minimaliseren in het nieuwe jaar.

Of het makkelijk zal zijn? Daar vrees ik voor, maar ik weet alvast dat ik met goeie moed start. En dat is ook niet onbelangrijk. Deelnemen is belangrijker dan winnen zeggen ze toch?

X.

Kim

Welk(e) voornemens heb jij? Heb je tips om mijn voornemen vol te houden? Hoe pak jij het aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *