Kids// Slijm maken

Woensdagnamiddagen zijn hier om iets leuks te doen, ik heb er zelf als kind enkel maar leuke herinneringen aan. Die traditie wil ik verderzetten. En voor wie dit ook wil doen heb ik vandaag iets leuks!

De dochter is momenteel in de ban van slijm en alles wat er mee te maken heeft. Hetgeen wat we voordien al in de winkel kochten vond ik dan weer echte brol, tot haar groot verdriet. Ze zaagt me de oren van het hoofd voor slijm. Dus zocht ik Pinterest af. En vond een super makkelijk ‘recept’

Enkel 3 dingen heb je nodig: peel-off maskertjes (de goedkoopste van de Action bijvoorbeeld), lenzenvloeistof en bicarbonaat.

Je gaat als volgt aan de slag:

  • 3 Peel-off maskertjes uitknijpen in een potje
  • Enkele druppels (een stuk of 8) lenzenvloeistof toevoegen
  • Bicarbonaat toevoegen
  • Roeren en roeren is de boodschap!

De lenzenvloeistof maakt het plakkerig, de bicarbonaat maakt het vast. Om de juiste substantie te krijgen ga je op je gevoel af, de ene houdt van meer plakkerig slijm, de ander van iets meer compact. Ik verkies het laatste.

Om een handjevol slijm te hebben gebruikte ik 3 peel-off maskers. Ik gebruikte de glittervariant van Action. Hoe meer slijm je wil, hoe meer maskertjes, lenzenvloeistof en bicarbonaat je nodig hebt.

Resultaat: de dochter en mijn woensdagnamiddag gevuld, en een leuk speeltje in de plaats.

Je kan het slijm bewaren in een afgesloten doosje.

Have fun!!

Wat is jouw favoriete bezigheid op woensdagnamiddag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *