Lifestyle// Goede voornemen: Update!

Ik startte het nieuwe jaar met een goed voornemen, ik heb met mezelf afgesproken om veel minder te spenderen. En zo meer ‘bewust’ om te gaan met mijn spullen en uitgaven om zo dan ook meer te sparen.

Vandaag zijn we dag 16, en ik kan jullie zeggen, ik overleefde de helft, yes!

Om toe te geven, het was en is nog steeds een beetje afkicken. Een ‘zomaar’ tripje naar Action, Kruidvat, Zeeman enz zit er niet meer in, ik had telkens onnodige dingen mee. Nu probeer ik enkel te gaan wanneer ik iets nodig heb.

Vorige week was ik toevallig wel in Action, maar ik was mee met iemand, en ik kon me inhouden: ik kocht een olijvenschaaltje, een zak cheetos en lederen schoenzooltjes. Goed voor 7€. Terwijl ik normaal gezien zeker 27€ ging kwijt zijn. Bravo voor mezelf!

Ook deed ik een mega opkuis in m’n beauty- en verzorgingsproducten. Ook kledij en accessoires moesten eraan geloven. Nog een vijfde blijft over en daar ontdekte ik ondertussen al echte pareltjes tussen waarvan ik vergeten was dat ik ze nog had, uhum.

Ook leuk, ik maakte in die 16 dagen al 3 producten op waardoor ik eindelijk meer overzicht krijg, eindelijk producten opgebruik en nieuwe items kan openen en proberen.

Toch moet ik ook toegeven dat ik een Anastasia Beverly Hills Brow Wiz wenkbrauwpotlood kocht, MAAR daarvoor deed ik in de plaats andere wenkbrauwproducten weg. Het is een beetje geven en nemen.

Tuurlijk mag ik mezelf nog eens verwennen met iets nieuws, maar gewoon meer doordacht.

Ondertussen zag ik mijn spaarrekening al met 220€ aandikken, dat geeft me een goed gevoel.

En jij? Waar krijg jij een goed gevoel van?

X.

Kim

6 reacties

 1. Hoi Kim,

  Goed bezig, zeg! Ik probeer dat al een aantal jaar continue toe te passen (ook al heb ik nog steeds veel meer make-up dan de gemiddelde vrouw 😉 ) om inderdaad te vermijden dat bepaalde producten ergens achteraan de kast liggen en vergeten geraken.
  Zo heb ik niet meer meer dan 2 foundations tegelijk open, ook concealers maar 2, oogschaduwprimers 1 tube’ke met de keer etc.
  Ik ben wel nog steeds een sucker voor limited editions (vooral van Mac…) en dan sta ik mezelf ook wel toe om daar dan wél wat meer van te kopen, omdat ik de wekelijkse shopping spree in ’t Kruidvat dan weer laat liggen. Maar zelfs daar, ik denk echt enkele dagen goed na vooraleer ik het product koop of bestel, dan ben ik zeker dat het niet in een vlaag van enthousiasme is maar omdat ik het graag wil. Reviews bekijken en lezen helpen natuurlijk ook.
  En heel eerlijk? Ik koop liever een mooi palette van Urban Decay of Anastasia dat ik ook effectief heel vaak gebruik, dan 5 Essence palettes die toch niet dat blijken te zijn en dan na een tijdje weggegooid worden.
  Waar ik me vroeger liet vangen door die budgetmerken, maar veel kleine maken één groot en als ze dan toch niet gebruikt worden is het gewoon zonde.
  Effe volhouden, ommeduur kom je minder in de verleiding en dan voel je je ook niet meer schuldig als je dan wél iets koopt 🙂 omdat je het graag wilt en ook echt gaat gebruiken.

  Groetjes

  1. Je hebt helemaal gelijk en heb al veel gehad aan je tips, die je me al via instagram gaf. Het is zoals je zegt, beter enkele waardevolle producten die met veel liefde gebruikt worden dan een heleboel goedkopen brol die daar toch maar ligt. Ik kocht ook heel veel producten ‘gewoon’ voor m’n blog, omdat het lekker rook of er leuk uitzag, maar achteraf bekeken is dat puur voor een ander en niet voor mezelf, want ik nam foto’s, testte een paar keer en dan kwam het in een doos terecht. Al heel de maand ben ik dingen aan het herontdekken in m’n stash, zalig! Het MAC triootje waar jij dezelfde van hebt is hier een grote favoriet trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *