Food// Yoghurt met blauwe bessen-cake

Gisteren was het een luie zondag ten huize Kims, alhoewel, luie zondag…ik maakte heerlijke verse soep en een super lekkere cake. In de frigo lagen blauwe bessen die op moesten en ik had zin in cake, eventjes zoeken op Pinterest ét voila, ik ging aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr suiker
  • 100 gr boter, niet gezouten
  • 2 potjes yoghurt (liefst Griekse maar die had ik niet)
  • 3 eieren
  • 150 gr blauwe bessen
  • Snufje zout

Hoe ga je aan de slag?

  • Meng de (op kamertemperatuur) boter met de suiker tot een luchtig beslag. Dat vraagt even wat roerwerk.
  • Voeg daarna 1 voor 1 de eieren bij maar wacht tot de ene helemaal opgenomen is in het botermengsel voor er het volgend ei bij te doen.

  • Voeg daarna de yoghurt erbij en roer goed
  • Voeg daarna de bloem erbij in kleine beetjes, goed blijven roeren.
  • Die ook het snufje zout erbij

  • Meng de blauwe bessen met een lepeltje bloem
  • Roer ze voorzichtig onder het mengsel
  • Giet in een beboterde cake-vorm, ik gebruikte bakpapier in de plaats.

Verwarm de oven voor op 175graden en bak de cake in ongeveer 50 minuten klaar. Even prikken in het midden om te weten of de cake gaar is.

Smakelijk!

Ziet die er niet lekker uit?

X.

Kim

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *