Beauty// Skincare: Dermalex, Rene Furterer en Vichy

Toegegeven, sinds een héle tijd gebruik ik geen supermarkt verzorgingsproducten meer, ze bevatten voor mijn gevoelige huid geen verzorgende bestanddelen, integendeel, ze maken mijn droge huid alleen maar erger. Zucht.

De zoektocht was en is nog steeds groot, al heeft de apotheek me daar al serieus mee geholpen. Momenteel heb ik drie nieuwe producten in gebruik waar ik jullie graag iets meer over vertel!

Dermalex specialiseert zich ik verzorgingsproducten voor de droge/ gevoelige probleemhuidjes.

Dermalex Ultra Hydrating Moisturiser (repair + restore). ‘Behandeld roodheid, jeuk en verzacht irritatie. Bevat 5% ureum voor symptomen van droge en eczeemgevoelige huid. Hydrateerd intens en versterkt de huidbariëre’.

Mijn mening: de niet geparfumeerde (top!) crème werkt voedend, hydrateert en is de ideale verzachtende crème voor mijn droge (schuurpapier) lichaamshuid. Ik breng die dagelijks 2x aan (ochtend en avond), van schouders tot tenen en merk geen neveneffecten. Een goede basiscrème voor tweedagelijks gebruik dus!

Prijs: rond de 22€/ 200ml

Renee Furterer, verzorgingen met de kracht van 100% etherische oliën en met de weldaad van planten.

Rene Furterer 5 Sens Dry Oil: ‘Multi-purpose droge olie voor haar en huid met een zacht sensueel parfum. Een unieke mix van 5 plantenoliën. Hydrateert het haar en laat glanzen, voedt de huid en voelt droog aan’

Mijn mening: een heerlijk zacht zwoel ruikende olie die meteen door de huid wordt opgenomen. Ik gebruik hem in combinatie met de Dermalex crème die ik eronder doe voor optimale hydratie.

Prijs: rond 30€/ 100ml

Vichy, bekend voor hun producten met de kracht van mineraliserend thermaal water uit het beschermde vulkanische gebied van de Franse Auvergne.

Vichy Slow Age Fluïde dagcrème tegen opkomende huidveroudering’. Verbetert fijne lijntjes en rimpels, oneffenen teint tot donkere vlekken en verbetert een gebrek aan veerkracht.

Mijn mening: een (glanzend) lichtroze vloeibare lotion waarvan ik 2 tot 3 pompjes nodig heb voor mijn ganse gelaat en nek. Brengt makkelijk aan en dringt snel in de huid, heeft een zacht vleugje parfum. Dit probeer ik normaliter zoveel mogelijk te vermijden omdat parfum uitdroogt maar in combinatie met mijn gewone dagcrème voelt deze goed. Al denk ik wel dat de crème die het Slow Age-gamma bevat mijn gelaat iets meer zal voeden dan deze fluïde. Voor dames met een normale tot vette huid zal deze fluïde zeer geschikt zijn.

Prijs: rond 30€/ 50ml

Deze producten verkreeg ik via de Viata online apotheek, waar je tal van producten en medicatie (zonder voorschrift) kan verkrijgen. Viata online apotheek heeft ALTIJD meerdere acties en kortingen aan de gang op heel veel producten. Makkelijk te bestellen, snel en discreet aan huis geleverd! Wat wil een mens nog meer?

Heb jij al ervaring met bovenstaande producten of de online Viata apotheek?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *