Fashion// Prima Donna voor de grote(re) boobies

De dagen dat dames met een grotere cup, en dan bedoel ik D+, zich moesten hullen in snoerende corsetten, bommakleurige (van dat bruin/nude) ouderwetse modellen is gelukkig ook verleden tijd.

Ondertussen zijn al veel verschillende merken op de markt die zich specialiseren in grotere cups, maar ik zweer bij Prima Donna. Sindsdien nog 2 andere merken geprobeerd maar ik keer altijd tevreden terug.

Cups gaan van 65B tot 105J.

Zelf wissel ik af tussen 2 modellen, de Deauville die je hierboven ziet en de Madison. Deze 2 zitten altijd in het vaste gamma en wisselen tweejaarlijks lente/zomer kleur en herfst/winterkleur.

Deauville heeft altijd een stukje kant met broderie bovenaan en onderaan een ander stofje. Ik had desbetreffend model al in verschillende kleuren. Momenteel heb ik de grijze met turquoise stiksel, dit stiksel bevat een nacrédraad.

Voor mijn lijf zitten deze 2 modellen perfect en ze geven alles wat ik zoek in een bh; voldoende steun, brede(re) schouderbandjes, 3 haakjes op de rug en ik moet het gevoel hebben dat alles compact en vast zit. Op het werk moet ik kindjes heffen en tillen én kan het me niet permitteren dat er dan iets uitfloept, haha.

Héel belangrijk is dat je de juiste bh draagt, veel vrouwen met grote borsten dragen bh’s die te klein zijn, waardoor ’t lijkt of ze 4 borsten hebben in plaats van 2… Ook moet je rugband op gelijke hoogte zijn als waar je borsten zitten, dus rondomrond gelijk. Géén rugband die helemaal omhoog kruipt naar je nek dus, dan is je bh te groot en heb je hangborsten. That’s not what we want, right?

Even belangrijk is dat je je dus goed laat adviseren, en je goed voelt bij de dame waar je je lingerie koopt, ook bij mij was het een zoektocht. Ik ga ALTIJD bij dezelfde lingeriezaak ( Lingerie Sylvie op Sint Andries). Ze heeft jaren ervaring, en doet aanpassingen (verbreden, versmallen, cup hoger maken, metalen stukje op je borstbeen inkorten) waar nodig. Want ja, dat kan een mens ook al eens nodig hebben… Sylvie is trouwens ook gespecialiseerd in lingerie voor dames met borstproblemen ( na kanker bijvoorbeeld) Laat je niet misleiden door de etalage, het is niet de meest hippe, maar de dame én dochter in kwestie weten waar ze mee bezig zijn.

Rondborstige dames (vanaf cup D en meer), bij welk merk zweren jullie? Gaan jullie naar een gespecialiseerde lingeriezaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *