Beauty// Cantu Care For Kids, haarproducten voor krulhaar.

Mijn dochtertje is gezegend met fijn haar en krulletjes, de ene dag een bos vol en de andere dag meer uitgezakt. Afhankelijk van het weer en afhankelijk van hoe ze zich voelt, want ja…ook dat heeft ermee te maken. Is ze ziek? Dan heeft ze een bosje stro… raar hé? Is het ijskoud buiten? Dan heeft ze bijna geen krul.

Krulhaar is meestal ook droog haar en de gewone supermarkt-producten (die sulfaten, siliconen, parabenen, sls en sles en alcohol bevatten) doen hier geen goed aan. Die halen de natuurlijke oliën van je haar weg, en de siliconen leggen een laagje rondom je haar waardoor je denkt dat je haar glanst maar eigenlijk is dit letterlijk en figuurlijk schone schijn. Al die laagjes op mekaar zorgen voor ‘build up’ rond je haarschacht en die maakt het haar dan weer dof en droog en zwaarder. En je haar raakt eraan verslaafd.

Bon, op aanraden van een volger verdiepte ik me in de Curly Girl Methode en pas de methode nu sinds een tweetal maanden aan. Lees zeker eens aandachtig het artikel, deze dame legt het zo mooi uit.

Aan de hand van verschillende artikels en tips uit (fb)groepen te halen koos ik voor de Cantu Care for Kids producten. Bedoeld voor krulhaar of haar met textuur en vooral gekend onder de Afrikaanse haartypes. Deze producten haal je dan ook bij de toko, buitenlandse winkels of online.

Alle Cantu producten bevatten een mengeling van 100% natuurlijke shea boter, kokosolie en honing. Alle producten zijn parabenen, -siliconen, -sulfaten, -alcoholvrij en dus helemaal natuurlijk en voedend voor het haar.

Om de twee weken was ik de dochter haar haar met de Nourishing Shampoo en daarna met de Nourishing Conditioner. Tussenin was ik haar haar enkel één keer met conditioner. En dat doet wonderen.

Na de wasbeurt en terwijl haar haar nog kletsnat is ‘plop’ ik er de leave-in conditioner ( die moet je dus niet uitwassen!) in, ik doe haar haar (terwijl ze ondersteboven hangt) in een oude t-shirt, knoop hem dicht en laat het zo zeker een half uur zitten, daarna aan de lucht laten drogen. Say hello to Curly Hair!

Tussendoor wissel ik af met volgende producten, de Curling Cream en de Styling Custard.

De Curling Cream geeft je krullen meer definitie en vermijdt frizz, de Styling Custard werkt hetzelfde zoals een gel.

Elke dag, ja elke dag moet ik haar haar na het ontwaken terug natmaken, dit doe ik met een plantenspray, het water is gemengd met een beetje van de leave-in conditioner. Zo komen haar krulletjes terug tot hun mooiste staat. Maar zoals ik al zei, grotendeels is het ook afhankelijk van het weer en hoe ze zich voelt.

Fans van Caraïbische eilanden en tropische cocktails zullen hier hun hartje kunnen ophalen, de producten ruiken heerlijk naar een mix van ananas en kokos.

Cantu heeft ook producten voor volwassenen én verschillende lijnen, check daarom zeker hun website uit. Dit is wel een Amerikaanse site.

Voor de curlies onder ons, welke producten gebruik jij?

Voor de Cantu producten betaal je rond de 7€ ’t stuk, hiervoor krijg je flessen van tussen 220 en 230gr.

2 reacties

  1. Herkenbaar. Mijn dochter is half Engels-Surinaams en haar krullen hebben meer fijne Europese textuur, waardoor het snel uitzakt. Zij gebruikte de leave-in conditioner van Cantu ook graag, maar is op een gegeven overgestapt naar een ander merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *