Fashion// Birkenstock Gizeh en Mayari slippers

Dit jaar schaftte ik me 2 paar Birkenstock sandalen/slippers aan, ik droeg tot nu nog nooit eerder de ‘echte’, maar meestal goedkopere varianten. Maar die zolen verslijten toch wel rap me dunkt. Daarom ging ik deze keer voor de ‘real deal’, een stuk duurder maar hopelijk veel steviger.

Wegens de voorgevormde zool die Birkenstock heeft zijn ze ook ideaal voor steunzool-dragers. Het zijn de enige sandalen/ slippers die me geen rugpijn bezorgen na een dagje trippelen zonder steunzolen.

Birkenstock’s bestaan al sinds 1896 en in 1963 komt met het ‘Madrid’ model de eerste sandaal met flexibel voetbed uit. Birkenstocks wordt wereldwijd gedragen, denk aan Kate Moss, Gwyneth Paltrow enz, deze dames dragen Birkenstock met stijl.

Allereerste koos ik het model Gizeh, een echte klassieker onder de Birkenstocks. Deze hebben een verticaal tussenstuk die over de wreef van je voet loopt.

Ik loose een bruine laké kleur, met daarin glitter slangenprint.

Het tweede model die ik koos zijn de Mayari’s , deze zijn een echt vrouwelijk model, lopen gekruist over je grote teen en hebben een horizontale band over de wreef van je voet. Ik ging voor een glanzende gebroken witte kleur.

Toegegeven, ik heb 5 dagen afgezien toen ik het Gizeh paar voor het eerst droeg. Bijna ging ik ze niet meer dragen, ze gaven me een heel brandend gevoel aan de zijkant onderaan mijn voetzool. Ik kreeg de reactie om ze gewoon verder te dragen, op mijn tanden te bijten en daarna gingen ze als pantoffels aanvoelen. En dat was niet gelogen. Ondertussen loop ik op wolkjes.

De Mayari’s zaten meteen comfortabel. Misschien ligt het aan het model ofwel aan het feit dat het al een hele tijd geleden was dat ik zo’n model sandaal droeg.

Birkenstock’s worden soms wel nog eens geassocieerd met ‘geitenwollensokken’ sandalen…toegegeven, ze zijn niet het meest fijne ubervrouwelijke niemendal sandaaltjes werk, maar gelukkig zijn er al veel modellen om uit te kiezen. Van gewoon mat leder tot laké of met glitter. They have it all!

Ben jij een Birkenstock fan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *