Food// Creamy lasagna

Lekker eten, je kan me er een groot plezier mee doen. Een favoriet van mij is deze Creamy Lasagna, naar een recept van Jill, een Amerikaanse vlogger.

Ik paste mijn versie aan door kefta (gekruid gehakt , halal) te gebruiken. En ik kan jullie zeggen, het is héerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 2 potjes ricotta
  • Parmezaan
  • Kefta of gewoon gehakt die je goed kruid met peper, zout en look.
  • 1 ei
  • 1 pot tomatensaus
  • Lasagnebladeren

Hoe maak je het? Heel makkelijk en snel!

Start met het gehakt rul te bakken, en voeg de tomatensaus toe. Laat sudderen. Tussenin meng je de ricotta met het ei en 3/4de van de parmezaan.

Begin in de ovenschotel met een laagje lasagnesaus. Daarna een laagje van het ricottamengsel, lasagnebladeren en blijf zo herhalen. Eindig als laatste met tomatensaus. Bedek die met geraspte mozarella en bestrooi met de rest van de parmezaan.

Bak ongeveer een 40-tal minuten op 200 graden. Of tot de lasagnebladeren zacht zijn binnenin.

Het ricottamengsel zorgt ervoor dat de lasagne zo’n zachte romige smaak heeft. Hier thuis viel die in goeie smaak, favoriet ten huize Kims hier dus.

Misschien moet ik er wel nog even bij vermelden dat deze lasagne niet past als je op dieet bent….door de ricotta en de kaas is hij namelijk een calorie-bommetje. Maar des te lekker. Haha!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *