Food// Quiche met zalm en broccoli

Vakantie mag dan wel leuk zijn, de ‘wat eten we vandaag’ struggle is real. Quiche is makkelijk, snel klaar én lekker. Wij eten het dan ook geregeld. Vandaag deel ik met jullie het super makkelijke recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 middelgrote broccoli
  • 2 pakken gerookte zalm
  • 3 à 4 eieren
  • 125 ml room

Zo ga je te werk:

Start als eerste met de broccoli in roosjes te snijden, kook die dan beetgaar in gezouten water. Ondertussen:

  • Kluts de eieren
  • Voeg de room toe
  • Kruid met peper
  • Snij de zalm in reepjes

Eens de broccoli gekookt is giet je die af en laat even uitlekken. Ondertussen leg je het bladerdeegvel in je bakvorm.

  • Verdeel de broccoli over je bladerdeeg en daarna de zalm
  • Overgiet dit alles met het eiermengsel, zorg dat dit overal mooi verdeeld is.

Zet in een voorverwarmde oven op 200graden voor ongeveer half uurtje. Om te weten of de quiche gaar is prik je eens in het midden met een mes of vork. Indien er bij het uithalen niks meer aan hangt is je quiche klaar!

Smakelijk!

X.

Kim

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *