Food// Couscous met gele courgette, look, ajuin en ras el hanout

Iets wat ik graag en makkelijk klaarmaak is couscous. Het is snel klaar, je kan het koud of warm eten én het vult. Je serveert het met vlees of kip of gewoon zo, met veel groentjes als vegetarische maaltijd. Samen met ras el hanout is het een veelgebruikt ingrediënt in de Marokkaanse keuken.

Wat heb je nodig?

  • 1 rode ajuin
  • 1 à 2 looktenen
  • 2 gele courgettes
  • 1 à 2 rode pepers (afhankelijk van hoe pikant je het wil)
  • 2 koppen (volkoren)couscous
  • 4 koppen water
  • bouillonblokje
  • ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengeling)
  • Eventueel blokjes feta
  • Zout

Hoe ga je te werk?

  • Breng 4 kopjes water aan de kook in de waterkoker, en doe 2 kopjes droge couscous in een (diepe) kom.
  • Eens water is gekookt giet je het in een glas of pot en los je het bouillon-blokje erin op. Eens opgelost doe je de bouillon bij de couscous.
  • Laat zo staan, de couscous slurpt alle water op.
  • Ondertussen snij je de ajuin en courgette in kleine blokjes.
  • Hak de pepers fijn
  • Pers de looktenen
  • Doe wat olijfolie in een pan en stoof de ajuin, courgette en pepers gaar. Kruid ondertussen met de ras el hanout en beetje zout.
  • Meng er de look onder en bak nog even verder.

Ondertussen is ook de couscous klaar en heeft die alle water opgeslorpt. Meng het groentenmengsel onder de couscous. Klaar!

Couscous is zó veelzijdig en eigenlijk kan je er tal van varianten op maken. Met watermeloen, munt en feta is het ook zeer lekker.

Of met tomaatjes en komkommer. Probeer gewoon uit en je zal zelf ontdekken wat je het lekkerst vind.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *