Beauty// Elizabeth Arden Eight Hour Skin Protectant Cream

Eight Hour Cream, jullie hebben er zeker ooit al eens van gehoord. Hét bekendst en meest verkocht product van (het merk) Elizabeth Arden. Ik kocht ooit mijn eerste tube 15j geleden tijdens een weekendje Londen.

Een echt cult– product als het ware. Menig visagisten hebben er een tubeke van in hun koffer zitten, en ook celebrities à la Kim Kardashian en Victoria Beckham zijn fan. Sinds 1930 veranderde het originele recept nog geen enkele keer en dat kunnen niet veel andere merken zeggen. In 2014 kreeg de Eight Hour Cream trouwens 115 nominaties voor hét beste beauty-product áller tijden.

Eight Hour Cream is een manusje vanalles, een crème op vaseline-basis waar enkele verzorgende ingrediënten aan toegevoegd werden. De crème heeft een kruidige, beetje medicinale geur en een doorschijnende gelige/oranje kleur. Voor sommigen misschien te sterk maar ik hou er wel van.

Je kan hem gebruiken om je huid te beschermen, hydrateren, voeden, verzorgen, een glansje te geven, maar ook als lippenbalsem, kalmerende crème na het scheren, nagelriemcrème én zalfje voor oppervlakkige wondjes. Dat is wat de crème zo beroemd maakt.

Ondertussen zijn er al verschillende varianten op het product gekomen én ook een geurloze versie.

Momenteel is hij via de webshop van De Bijenkorf tekoop aan de helft van de prijs, en betaal je er nu amper 15€ voor i.p.v. de gewoonlijke 36€. Dat moet je mij geen twee keer zeggen.

Fans van Eight Hour Cream, het is het moment!

Gebruik jij dit cult-product al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *