Beauty// Samsara Eau de Parfum, Guerlain

Parfum, nog iets waar ik een zwak voor heb. Ik ga de deur niet buiten zonder, én ik kan er zo van genieten als iemand lekker ruikt.

Zelf ben ik voornamelijk fan van oriëntaalse geuren: oriëntaals bloemig, oriëntaals houtachtig of oriëntaals kruidig, I like it all!

Samsara van Guerlain, behoort tot de oriëntaalse geurenfamilie en is al sinds 1989 een vaste waarde in Guerlains geurencollectie.

Samsara’s belangrijkste geurnoten zijn sandelhout en jasmijn. Twee geuren die mij op het lijf geschreven zijn. Jean Paul Guerlain ontwierp deze geur na zijn vele reizen naar India.

Topnoten: groene noten, perzik, ylang ylang, bergamot en citroen

Hartnoten: Iris, viooltje, orris wortel, jasmijn, roos en narcis

Basisnoten: Iris, sandelhout, tonkaboon, Amber, muskus en vanille

De fles kreeg in 2017 een nieuwe look: mat glas met bijen op afgebeeld. Ervoor wisselde de verpakking af en toe van vorm maar nooit van kleur, deze was dieprood, tot voor kort waren de flessen hier en daar nog te vinden. Nu bijna niet meer.

Guerlain is trouwens goed vertegenwoordigd in mijn collectie, ik heb ook nog Shalimar, waar ik eerder een review van deed, alsook Mon Guerlain, La Petite Robe Noir en Terracotta. Stuk voor stuk heerlijke geuren.

Prijs: rond de 80/90€ voor 100ml Eau de parfum. Dit is afhankelijk van waar je koopt uiteraard.

Welke geurcollectie ruik jij het liefst? Bloemig, fris, houtachtig,…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *