Fab Factory Sun Vibes Nude palette, Huda Beauty New Naked dupe

Voor wie niet veel geld te besteden heeft (misschien niet kunnen, of gewoon liever spaarzaam zijn) zijn palettes die look-a-likes zijn van luxe-merken misschien dé oplossing. Action heeft zo’n spullen. Laatst toonde ik jullie al de Aromacology Shea Butter Hand Cream en vandaag is het de beurt aan dit prachtige roze oogschaduwpalette van het merk Fab Factory. 

Een look-a-like van het bekende, maar schijteduur Huda Beauty New Nude palette .

Toen ik dit palette in een facebookpost voorbij zag komen wist ik meteen dat ik deze wou. Al was het maar om gewoon te vergelijken met de ‘echte’. En ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast. De kleuren zijn gelijkaardig als de dure variant, goed gepigmenteerd, voldoende variatie tussen mat en glanzend, en er zitten 2 prachtige mega glanzende kleuren in alsook een ‘pressed glitter’. Wauw!

Net als de dure oogschaduwen hebben deze ook een beetje rondvliegend poeder als je met je penseel in de poedertjes gaat. Hier is er dus geen verschil. Waar er volgens mij wel een verschil zit is dat deze tinten iets sneller vervagen naar het eind van de avond toe. Ze zijn nog steeds heel zichtbaar, maar iets minder aanwezig dan de kleuren van Huda Beauty. 

Terwijl het Huda Beauty palette enkel tinten bevat met een roze ondertoon, is er hier in het budgetpalette iets meer variatie. Hier krijg je zowel roze én bruine ondertonen, wat ik persoonlijk liever heb. Zo is er meer variatie mogelijk in je ooglooks ipv monotone looks.

Prime: concealer in crèmevorm, After Dark: matte chocoladebruine kleur Diva: roestbruine kleur Twinkle: champagnekleur met roze en groene shimmerQueen: zalmroze met gouden glans. Rendezvous:mat roestbruin. Glam: donker mat oudroze, Wicked: mat mauve. Grand Jewels: mat donkerbruin met rode ondertoon. Gossip: mauve mega shimmer met groene reflects. Ivory Coast: mat huidskleur. Cherry Berry: glanzende donkere pruimenkleur. Tickle Me: mat licht taupe. Jet Set: mat pruimenkleur. Vegas Dust: pressed glitter. Pink Madness: mat donker oudroze. Dream: mat camel-kleur.

Om jullie nog even een idee te geven van de gelijkaardige kleuren, hier nog enkele swatches. Links is telkens uit het Fab Factory palette, rechts uit het Huda palette.

Graag toon ik jullie ook nog een make-uplook die ik maakte met enkele tinten uit het palette.

Dit Fab Factory palette kost amper 5€, 4.99€ om exact te zijn. Terwijl het Huda Beauty palette 65€ kost, auch. Voor wie dus twijfelt, mijn keuze zou rap gemaakt zijn. Tenzij je een echte luxe-poes bent natuurlijk. 

Wat denken jullie van dit palette?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *